“Wij komen ten Uwent”. . . in maart 1922 !

Neef Ruud en zijn vrouw Jeannette wonen in Rochester (USA). Jaarlijks komen zij naar Nederland om van de sfeer te genieten en de contacten met de famiie te onderhouden. Zij reizen dan van hot naar her, deze keer ook nog even naar Ruud’s broer Onno in Zürich.
Plots kwam een oud postzegelalbum ’ter tafel’, de verzameling van Onno’s en ook Ruud’s grootvader. Vooral leuk om te zien zijn een aantal aardige bewaard gebleven enveloppen en postkaarten, gericht aan de familie. Van het jaar 1885 tot 1922 en zelfs uit Teheran.
Deze kaart komt uit Amsterdam, van de firma J.H. van den Bosch & Co.

Daar blijft het dan ook bij. Wat komt Hr. v.d. Bosch “ten Uwent doen”? Geen idee!!

Even het telefoonboek van toen er op nageslagen* (wat is het Nederlands… toch prachtig.): Firma J.H. van den Bosch, Agenturen & Assurantiën op de Keizersgracht 347 in Amsterdam.
Op de Noorderweg in Hilversum had de Grootvader van Onno en Ruud een fabriek voor het maken van kaarsen, een soort van waxine lichtjes met de naam “Kabouter lichtjes”. Het vinden en verkrijgen van de juiste soort en kwaliteit lont in de kaars was niet eenvoudig. De 1e wereldoorlog had veel bedrijven de kop gekost. Helaas… voor nu is meer niet bekend.