Archive for juli, 2018

Krompraet . . het zal je kind maar wezen !

Posted in Algemeen on juli 18th, 2018 by Piet Hein – Reacties uitgeschakeld voor Krompraet . . het zal je kind maar wezen !
PH-YV-schaduwfoto: Theo Bakker Fotografie – Tiel
Sinds een aantal jaren plaats ik op mijn site Krompraet met grote onregelmatigheid verhaaltjes van diverse pluimage plus foto’s. Het gaat over de dingen van alledag, veelal met een kwinkslag en soms spottend maar dan toch onschuldig. Ook zijn er berichten over de familiehistorie en door mij gemaakte foto’s. Het één en ander is zo mogelijk ingedeeld in een categorie zoals aan de rechterzijde van de site is weergegeven. Hierop klikkende komt u in de categorie. Als u wilt reageren over wat dan ook . . een reclame, een tip . . schrijf dan naar: kromph@planet.nl. Ik waardeer het.
Vriendelijke groeten Piet Hein Krom.

Nog even . . weer volop genieten van het voorjaar!!

Posted in Algemeen, Lokaal on juli 18th, 2018 by Piet Hein – Reacties uitgeschakeld voor Nog even . . weer volop genieten van het voorjaar!!

De kaptein in het motorbootje heeft geen aandacht voor de kwetterende ganzen,
de ganzen laten het sputterende motorbootje achter zich..

Een ON~BE~TA~ME~LIJ~KE vraag

Posted in Algemeen, Ook dat nog on juli 16th, 2018 by Piet Hein – Reacties uitgeschakeld voor Een ON~BE~TA~ME~LIJ~KE vraag

Het was in de tuin van een gekkenhuis dat ik een jongeling ontmoette met een gezicht, bleek, liefelijk en vol verwondering. En ik zat naast hem op de bank en zei: “Waarom bent u hier?”
Hij keek mij in opperste verbazing aan en zei: “Dat is een onbetamelijke vraag, maar ik zal u antwoord geven. Mijn vader wilde mij maken tot een duplikaat van zichzelf en dat wilde mijn oom ook. Mij moeder wilde dat ik het evenbeeld zou zijn van haar roemruchte vader.
Mijn zuster placht mij haar zeevarende echtgenoot voor te houden als het volmaakte. Mijn broer vindt dat ik net als hij zou moeten zijn, een uitmuntend atleet.
Zo ook mijn leermesters, de doctor in de filosofie en de muziekleraar en de leraar in de logica., zij waren eveneens vastberaden en een ieder wilde slechts dat ik de weerkaatsing ben van hun eigen gezicht in de spiegel.
Daarom ben ik naar deze plek gekomen. Ik vind het hier gezonder. Ik kan nu tenminste mijzelf zijn.”Toen wendde hij zich plotseling tot mij met de woorden: “Maar zeg mij eens, bent u ook naar deze plek gedreven door opvoeding en goed raad?”
En ik antwoordde: “Nee, ik ben een bezoeker”.
Hij zei, “O, u bent een van diegenen die in het gekkenhuis zitten aan de andere kant van de muur.
(Uit Open Deur, Januari 1992)

“De Linge” in Enspijk

Posted in Algemeen, Lokaal on juli 15th, 2018 by Piet Hein – Reacties uitgeschakeld voor “De Linge” in Enspijk

De Linge in Enspijk aan de Linge

Posted in Familie historie on juli 15th, 2018 by Piet Hein – Reacties uitgeschakeld voor De Linge in Enspijk aan de Linge